5 Aralık 2011 Pazartesi

Film için köyü yaktılar, faciadan dönüldü


Eşruhumun Eşzamanı Filminin Şaman sahnesinin çekimleri sırasında faciadan dönüldü.

Dumandan etkilenen oyuncular ambulanslarda tedavi edildi… Rastlantıların buluşturduğu iki eş ruh ve muhteşem bir aşk hikayesinin konu edildiği “Eş Ruhumun Eş Zamanı“ sinema filminin çekimleri sırasında tehlikeli anlar yaşandı… 03 Şubat 2012 de vizyona girecek filmin en can alıcı sahnesi geçtiğimiz günlerde Çatalca’da çekildi…

Filmin en önemli bölümlerinden “Şaman” sahnesi için özel olarak inşa edilen köy, yine rol gereği yakıldı... Yangının büyümemesi ve çevreye sıçramaması için itfaiye araçları bekletildi… Yangın sahnesinde dumandan etkilenen oyuncular bekletilen ambulanslarda tedavi edildi… R.Şanal Günseli ve Işık Günseli’nin gerçek hayat hikayesinden yola çıkılarak Beyazperde’ye uyarlanan “Eşruhumun Eşzamanı” filminin çekimleri tamamlandı…

Senaryosunu R. Şanal Günseli ve Işık Elçi Günseli’nin birlikte kaleme aldığı, sanat dünyasının usta isimleri Musa Uzunlar ve Deniz Seki’nin konuk oyuncu yeraldığı filmde, Aylin Kabasakal, Uğur Çavuşoğlu, Zeynep Utku, Melisa Nalçak, Hakan Korkmazyürek, Tuğçe Ersoy, Güzin Usta, Bedia Ener, Görkem Demirkan, Alasu Günseli, Polat Emirhan Canik ve Gül Yerlikaya rol alıyor. Filmin Şaman sahnesi için o dönemin yansıtıldığı bir köy kuruldu.

Kurulum esnasında Çatalca İnceğiz Mağaraları’nın dokusuna hasar verilmemeye çalışıldı. İş makinalarının tonlarca toprağı düzeltip zemine mıcır döktüğü köy alanı ağaçlar ve 600 metreküp suntayla kaplandı. Köy çadırlarının yapılması için 15 kişilik terzi ekibi gece gündüz çalıştı.

Bu çalışma esnasında 1500 metre kumaş kostüm yapımları için harcandı. Kostümlerin üzerine takılan aksesuarlar titizlikle yapıldı. Köy halkını canlandıracak oyuncular ve figürasyon için dönemin silahları özel olarak tasarlanıp yapıldı. Savaş sahnesinde 1.500 yardımcı oyuncu kullanıldı, bu sahne esnasında birçok tehlike atlatıldı. Filmde 2 bin figüran kullanıldı.

Eşruhumun Eşzamanı Filminin Şaman sahnesi için özel olarak kurulan köy, çekimler sırasında yakıldı... Şaman sahnesi için özel kostümleri içerisinde yüzleri boyanmış oyuncular ateş etrafında dönerken, yüzyıllar öncesinin bu en önemli geleneği son derece başarılı bir şekilde canlandırılmış oldu. Bu sahnenin sonunda köy yakılırken, yangının çevredeki ormanlıklara sıçramaması için sıkı güvenlik önlemleri alındı. 4 adet itfaiye aracı hazırda bekletildi. Dumandan etkilenen oyuncuların bir çoğu bekletilen ambulanslarda tedavi gördü.

sinema.mynet.com
                                                                                                                                           Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın