11 Aralık 2011 Pazar

Ayın Röportajı NEW YORK FILM ACADEMY

NYFA Türkiye yetkili temsilcisi MCI Türkiye Yurtdışı Eğitim’in Amerika’nın en ünlü film akademilerinden olan NYFA ile yaptığı röportaj ile okulu ve renkli programlarını daha yakından tanıyacağınızı umuyoruz.

Amerika’nın en önde gelen oyunculuk, film yapımcılığı konularında eğitim veren NYFA kısa programlardan uzun süreli konservatuvar programlarına kadar sayısız seçenek sunmaktadır. Öğrencilerine pratiğe yönelik verdiği eğitimi ve ünlü konuşmacıları ile katılımcıları sinemanın büyülü dünyasına sokar. Okulun Türkiye yetkili temsilcisi MCI Türkiye Yurtdışı Eğitim’den programlara kayıt işlemleri ve programlar hakkındaki tüm detayları ücretsiz öğrenebilirsiniz.

NYFA New York merkezinden Jack Newman Türk öğrenciler için sorularımızı yanıtladı ve NYFA’i bu kadar eşssiz yapan nedenleri bizlerle paylaştı.

Bize biraz kampüslerinizden söz edebilir misiniz?

NYFA’in ana merkezi New York City Union Square Park’ta tarihi bir binada yer alıyor. Binanın dördüncü katında tiyatro ve gösterim salonumuz var. Ayrıca çok sayıda sınıf ve 75’den fazla edit etme merkezi var. Bu merkezimizde yapımcılık, belgesel yapımcılığı, TV gazeteciliği, prodüksiyon programlarını sunuyoruz. Soho’daki diğer binamızda ise oyunuculuk, müzikal tiyatro, animasyon ve senaryo yazımı kurslarımızı sunuyoruz.

California’da okulumuz ise Universal Studios içinde yer alıyor ve öğrencilerin projeleri için çevrede bulunan setlerden yararlanma olanağı var.

NYFA’i diğer okullardan farklı kılan özellikler nelerdir sizce?

NYFA’i diğer okullardan ayıran temel özellik pratik ve uygulamalı eğitime verdiği önemdir. Örneğin NYFA’de eğitim alan bir öğrenci ilk filmini ilk hafta içinde çeker. Teori ile pratiği eğitimimizde dengeli olarak öğrencilere sunarak onların yaratıcılığını arttırırız. Yani yaparak öğrenirsiniz.

NYFA’in dünyada bu kadar popüler olmasının sebepleri nedir?

Okulumuzun dünyada bu kadar tanınmasının sebebi öğrencilerinin kazandığı başarılardan kaynaklanır. Her biri evlerine daha bir film yapımcısı, oyuncu, yönetmen, sinematograf, prodüksiyon asistanı, animasyon asistanı vb... olarak dönerler. Akademinin başarısı öğrencilerinin başarısı ile ilişkilidir.

Bize NYFA’in kısa tarihçesinden bahsedebilir misiniz?

NYFA 1992’de Tribeca Film Center’da kuruldu ve takip eden yıllarda hızla büyüdü. 1992’de sadece kısa workshop programları sunarken bugün Güzel Sanatlar Master programı sunacak kadar büyümüş ve ilerlemiştir.

NYFA programlarına katılmak için herhangi bir deneyim veya eğitim gerekiyor mu?

NYFA sinema alanında tutkulu olan herkese açıktır. Sadece master programları belli bir birikim ve deneyim gerektirmektedir.

Bize okulunuzda eğitim almış alanlarında başarılı ve ünlü öğrencilerinizin isimlerini verebilir misiniz?

Mezunlarımızın bazıları herkesin tanıdığı isimler olmamakla beraber sektöreyeni giriş yapmış ve alanlarında başarı göstererek hızla ilerleyen kişilerden oluşur. Mezunlarımızın başarı hikayelerini okumak için http://www.nyfa.com/about/alumni.php sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

NYFA’de aklınıza gelen ve bizimle paylaşabileceğiniz anektodlar var mı?

NYFA’deki en güzel anlar öğrencilerin projelerinin gösterim günü tüm ailelerin, arkadaşların ve NYFA öğretmenlerinin bir araya gelerek yaratılan yepyeni yapıtı birlikte izlemeleridir. Bu gerçekten heyecan verici bir deneyimdir.

Bildiğimiz kadarıyla son derece renkli konuşmacılar okulunuzu siyaret ediyor? Bu kişiler arasında kimleri sayabilirsiniz? Gelecekte okulunuzda eğitim alacak Türk öğrenciler kimler ile karşılaşabilirler?

Konuşmacılarımızın hepsi heyecan verici. Glenn Close, Brett Ratner, Joel Schumacher, Mira Nair, Matthew Modine ve daha sayısız ünlüden oluşuyor. Tüm listeye okulumuzun linkinden bakabilirsiniz. http://www.nyfa.com/about/guest_speakers.php Hepsi deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaşmaktan mutluluk duyuyor.

Programlarınıza katılanların genel profilleri nedir? Bazı ünlülerin çocuklarını da programlarınıza gönderdiklerini duyduk bu doğru mu?

Her yaştan öğrencimiz var ama genellikle lise mezunları veya kolej öğrencileri lisans programlarımıza katılıyorlar. Diğer öğrenciler ise daha ziyade kısa workshopları tercih ediyorlar. Ayrıca 14-17 yaş arası için yaz okulumuzda var.

Evet okulumuzda pek çok tanınmış prodüktör, yönetmen ve oyuncunun da çocukları katılıyorlar. Bu isimler arasında Steven Spielberg, Al Pacino, Bono, Jamie Foxx ve Robert Downey Jr. ilk aklıma gelenler.

Bize NYFA’in eğitim metotları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

NYFA akademisyenleri prestijli okullardan Güzel Sanatlar Master derecesine sahip kişilerden oluşur. Daha önce de belirttiğim gibi yaparken öğrenmek temel yöntemimizdir. Öğrenciler sınıfta başladıkları derslere, laboratuvarda veya sokaklarda film çekerek oynayarak devam ederler. Ardından sınıfa dönerek yaptıklarını eleştirir ve eğitimcilerinden değerli geri dönüşler alırlar ve sonra aynı proses kendini tekrar eder.

mciturkiye.com
                                                                                                                                             Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın