4 Kasım 2011 Cuma

Ünlü İsimlerden Sinemaya Destek



Giorgio Armani'den sinemaya destek
giorgio armani ve italyan asıllı yönetmen, martin scorsese eski değerli filmleri korumak ve onarmak amacıyla ortak bir fon kurdular Armani dünya sinema fonu adını taşıyan kurumun en büyük finansal destekçisi

İtalyan modasının büyük ismi Giorgio Armani sanatın her dalına verdiği destekle bilinir. En son olarak da Martin Scorsese’nin ‘Dünya Sinema Fon’unun en büyük finansör desteği olduğu bizzat Scorsese tarafından Cannes Film Festivalinde açıklandı. Bu organizasyon özellikle çoğunluğu üçüncü Dünya Ülkelerinden çıkan önemli ama uzun zamandır ihmal edilmiş filmlerin korunması ve onarılması üzerine yoğunlaşıyor.

Scorsese ve Armani’nin dostluğu 1990 yılında, yönetmenin Armani hakkında yaptığı "Made in Milan"- Milano’da yapılmıştır- isimli kısa belgeseli yapmasıyla başladı. Daha sonra ünlü tasarımcının Scorsese’nin İtalyan sinemasına ithaf ettiği ve 1940- 60 arası İtalyan sinemasının anlatıldığı "Il Mio Viaggio in Italia" –İtalya’daki Yolculuğum- isimli belgeselde başyapımcı olarak katkıda bulunmasıyla devam eden dostluk bugünde hala devam ediyor. Armani İtalyan sinemasının 1960’dan bugüne kadarki bölümünün anlatıldığı ikinci belgeselde de Scorsese ile beraber çalışıyor.

                                                                                                                                    Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın