9 Kasım 2011 Çarşamba

Ülkemizin İlk İnternet Drama Dizisi Sponsor Arıyor...


Sinan Balcıkoca – Eskişehir’de 20 öğrencinin bir araya gelerek kentteki öğrenci hayatını anlattığı ve yaklaşık 700 bin kişi tarafından izlenilen “Siyah Beyaz Gri”adlı Türkiye’nin ilk internet drama dizisisponsor arıyor.


Sinan Balcıkoca – Eskişehir’de 20 öğrencinin bir araya gelerek kentteki öğrenci hayatını anlattığı ve yaklaşık 700 bin kişi tarafından izlenilen “Siyah Beyaz Gri”adlı Türkiye’nin ilk internet drama dizisi sponsor arıyor.
Dizinin yönetmeni Anadolu Üniversitesi (AÜ) İktisat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Gökhan Altuntaş, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri sinema ve tiyatroya ilgisi olduğunu, daha önceki yıllarda kısa film yarışmalarına katıldığını söyledi.

Geçen yıl mayıs ayında kısa film yapmak için hazırlık yaptıklarını, ancak daha sonra dizi çekmeye karar verdiklerini anlatan Altuntaş, şöyle konuştu:
“İnternet dizileri ABD ve Avrupa’da çok meşhur. Biz de Türkiye’de bunu yapmak istedik. Türkiye’de daha önce internet komedi dizisi hazırlanmıştı. Biz de drama yapmaya karar verdik. Arkadaşlarla bir araya gelip altyapıyı oluşturduk. Mart ayında ilk bölümünü servis ettiğimiz diziyi 9. bölüme kadar getirdik. Her hafta 45 dakikalık bölümümüz yayına giriyor. Bazen 2 haftada bir yayınlıyoruz. Bu haftaki 10. bölümün ardından sezon finalimiz gerçekleşecek.”

-”Ev kirasını bile bu işe harcadık”-

“Siyah Beyaz Gri”nin Eskişehir’in Üniversite hayatını, kentteki öğrencilerin gözüyle anlattığını ifade eden Altuntaş, 20 kişilik ekiple kentin farklı mekanlarında çekimler yaptıklarını bildirdi.

Bugüne kadar internette yaklaşık 700 bin kişi tarafından izlendiklerini dile getiren Altuntaş, “İlk önceleri fanatik kitlemiz yoktu. Ancak, 3. bölümden sonra bizi takip eden fanatik kitlemiz oluştu. Ciddi anlamda bizi eleştiri yağmuruna tutan, karakterleri kendileriyle özdeşleştiren kişiler var” dedi.
Dizinin cumartesi günleri sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfalarından saat 21.00′da yayına girdiğini, ancak gelen talepler üzerine yayın saatinin pazartesi 20.00 olarak değiştirildiğini belirten Altuntaş, şöyle devam etti:

“Çekimlerde kendimize ait el kameraları ve fotoğraf makineleriyle 5 farklı açıdan görüntü almaya çalışıyoruz. Her hafta bölüm çekmek bizim için çok zor, ev kirasını da bu iş için harcadığımız oldu. Dizinin ilk sezonu 24 Ekim’de bitecek. Ocak ayında 2. sezonu başlatacağız. Yeni sezon çekimlerinde daha kaliteli görüntü elde edebilmek için sponsor arıyoruz. Eğer sponsor bulursak daha kaliteli ekipmanlarla çalışacağız.”
Dizi oyuncularından AÜ Mobilya ve Dekorasyon 2. sınıf öğrencisi Aziz Tepe de internet dizisinin Türkiye’de fazla bilinmediğini anlatarak, “Bu konuda olumlu tepkiler alıyoruz. Ancak, internet dizisini fazla bilen yok. ‘Hangi kanalda yayınlanacak. İnternet dizisi de neymiş’ diyorlar. Fakat bu dizi oyunculuk anlamında kendimizi geliştirmemizi sağladı” diye konuştu.

Bu yıl mezun olan oyunculardan Emine Aydar da daha önceleri tiyatro gruplarında yer aldığını ifade ederek, “Farklı bir şeyler yapabilmek için bir araya geldik. Uzun süre uğraştık. Sonunda ortaya güzel işler çıkardık. İnşallah dizi bittiğinde bizi keşfeden olur. Oyunculuk için teklifler alırız” dedi.

- ESKİŞEHİR
Anadolu Ajans
                                                                                                                                       Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın