20 Kasım 2011 Pazar

Türk sinemasının duayenleri manisa'da


Cüneyt arkın, hülya koçyiğit, filiz akın, bu sene 2.'si düzenlenen manisa altın üzüm kısa film festivali'ne katıldı.
Cüneyt arkın:.
Dünyayı kurtardım ama aslında kılıbığım.
Yeni nesil yönetmenler, bu toprakları, türk insanını iyi tanıyın.

- Türk sinemasının unutulmaz simaları Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın, Manisa Belediyesi tarafından bu yıl 2. düzenlenen Altın Üzüm Kısa Film Festivali galasına renk kattı. 4 ayrı dalda birinci gelen genç yönetmenlere ödüllerini Türk Sineması'nın ünlü duayenleri verdi.

Manisa Belediyesi tarafından bu yıl ikincini organize ettiği 'Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nin galası Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapıldı. Festivale Türk Sineması'nın ünlü isimleri Cüneyt Arkın, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit ile birlikte Demet Evgar, Melih Ekener, Zafer Algöz de katıldı. Galaya ayrıca Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve davetliler katıldı. Konukları salon girişinde canlı heykeller

karşıladı. Manisalılar tarafından büyük ilgi gören ünlüler, bazı hayranlarının fotoğraf çektirme isteğini kırmadı.

Festival galasının açış konuşmasını yapan Manisa'nın MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün amaçlarının kültür ve sanat kenti Manisa'yı ortaya çıkarmak olduğunu ifade etti. Başkan Ergün, "Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Altın üzüm kısa film festivalinde kentimizi ünlü sanatçılarla buluşturup, ilimizi bir tiyatro kenti yapmaya söz verdik. Bu sözleri 1 yıl içinde tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz belediyeciliğin sadece kentin sorunları ile ilgilenmek olmadığını göstermek istiyoruz. Alışılmışın dışına

çıkarak Manisalılardan geleceğin yönetmenleri, aktörlerini yetiştirmenin imkanını vermek istiyoruz. Türk sinemasına onlarca ünlü kazandırmış kentimizin daha popüler hale gelmesi için imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gidiyoruz. Gençlerimize değer veriyoruz. Onlara konservatuar ve müzik stüdyoları açarak destek oluyoruz" diye konuştu.

Festivalde konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, konuşmasının başında yaşamını yitiren Ömer Lütfi Akat'ı anarak başladı. Vali Daşöz, "Ülkemizde sinemanın tarihi 100 yılı geçti. Her birimizin hayatında beyaz perdenin önemi çok büyük. Hepimizin yaşamında büyük izler bıraktı. Manisa önemli bir sanayi ve tarım kenti. Bunu mutlaka kültürle, sanatla taçlandırmamız lazım. Bunun için her birimiz taşın altına eline koymalıyız. İlimizin sahip olduğu her türlü değeri tanımalıyız ve tanıtmalıyız. Her Manisalı

bu konuda bir elçi görevi üstlenmelidir" dedi.

Festivalin fikir babalarından biri olarak bilinen Manisalı ünlü Sanatçı Demet Evgar'da festivalde Manisa'nın bu tür festivalleri hak ettiğini söyledi. Manisa'da daha 10 yıl önce film izlenecek sinema salonlarının dahi olmadığını hatırlatan Evgar, "Bugün artık büyük bir festivalimiz var. Bundan dolayı çok mutluyum" dedi.

Festivalde jüri üyeliği yapan Demet Evgar, Lale Kabadayı, Faik Kerteli, Onur Çakalöz, Engin Kümüştekin, Tayfun Şengöz'e Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün plaket verdi.

Konuşmaların ardından film müzikleri dinletisi sunuldu. Çağdaş yaylı grubunun sunduğu gösteri beğeni ile izlendi.

PLAKET VERİLDİ

Belediye Başkanı Cengiz Ergün festivalin onur konuğu olan Filiz Akın'a teşekkür plaketi verdi. Türk Sinemasının ünlü siması Filiz Akın yaptığı konuşmada, "Manisa kendine yakışanı yaptı. 250 sinemaya gönül vermiş genç bu film festivalinde buluştu. Ben bu festivalin uzun soluklu ve uluslar arası olmasını diliyorum" dedi.

Manisa İl Jandarma Komutanı Vural Erol'da ünlü Sanatçı Cüneyt Arkın'a plaket verdi. Arkın festivale katılan 250 adaya tavsiye konuşması yaparak, "Festivale olan ilgi beni çok mutlu etti. Benim gençlerden isteğim okumalarıdır. Okuduklarını perdeye aktarmaları ve Türk insanını tanımalarıdır. Dünyanın en büyük zenginliği bizim tarihimiz ve geçmişimiz. Dünyanın her tarafında bugün Türk ve Osmanlı izleri var. Filmlerinizi Türk insanı için ve halkın gerçekleri üzerine kurun" dedi. Yaptığı espriler ile dikkat

çeken Ünlü sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, "Ben eşime bebeğim derim. İki dakika daha konuşabilirmiyim bebeğim. Dünyayı kurtardım. Ama kılıbığım. Bu kadar güzel eşe sahipsen kılıbık olursun'' şeklinde konuşarak katılımcıları güldürdü. Arkın, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e "Sinemaya en ufak bir katkısı olanın elini öperim. Bu festival uzun soluklu olsun. Bu festival oldukça bizde burada olacağız" dedi.

Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'e ise plaketini Vali Halil İbrahim Daşöz verdi. Ünlü sanatçı Koçyiğit, "Türk insanı sanatı ve sanatçısını her zaman baş tacı yaptı. Ben sinemaya çok teşekkür ediyorum. O bizleri sizlerle buluşturdu. Manisa aklımda her zaman sanata yer açmış bir il olarak kalacak" dedi.

haberpro.com
                                                                                                                                           Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın