11 Kasım 2011 Cuma

İstanbul’da film platosu kurulacak


Aksiyon filmlerinin dünyaca ünlü aktörü Jean-Claude Van Damme, İstanbul’da dev bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

ORGANİZATÖR Ahmet San ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün misafiri olarak İstanbul’a gelen Jean-Claude Van Damme, Avrupa’nın en büyük film platosunu kurmak için arazi arıyor. Hollywood platolarını aratmayacak bu plato için iki gün boyunca arazi bakan ünlü oyuncu, “Türkiye ve İstanbul cennet. Burada, içerisinde sinema okulu da bulunacak, Hollywood platolarını aratmayacak dev bir sinema tesisi kuracağız” dedi. Önceki gün yardımcısıyla birlikte Büyükçekmece’deki bir restoranda yemek yiyen, bir ara gömleğini çıkarıp yazdan kalma güneşten de istifade eden Van Damme, yemek sonrası sorularımızı yanıtladı. Sabah saatlerinde Cüneyt Arkın’la birlikte Saba Tümer’in programına katıldığını hatırlatan oyuncu, söze “Türk sinemasının efsanesi Cüneyt Arkın eğer Hollywood’da olsaydı şimdi bir dünya starıydı” diyerek başladı.

Sylvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger ve Chuck Norris ile birlikte kamera karşısına geçtiği “Cehennem Melekleri 2” filminin Sofya’da çekildiğini, çekimlere ara verilince fırsattan istifade İstanbul’a geldiğini anlatan Jean-Claude Van Damme, “Bugüne kadar Oscar ödülü alamadığım için üzülüyorum. Oscar’da siyasi oyunlar dönüyor çünkü. Ama daha yaşım genç, bir gün mutlaka Oscar’ı kaldıracağım” dedi.

Röportajın ardından restoran çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren, onlara bir de mini şov yapan oyuncu, sonra Büyükçekmece’de bulunan kuleye çıkarak İstanbul’u kuşbakışı izledi. Akşam saatlerinde de “Cehennem Melekleri 2”nin çekimleri için Sofya’ya döndü.  

Cenker TEZEL

                                                                                                                                      Alıntıdır...          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın