24 Kasım 2011 Perşembe

5. Kristal Klaket başlıyor


Kristal Klaket Kısa Film Yarışması'nın yaktığı sinema ışığı büyümeye devam ediyor.

Arabanızdaki çiziklerden 35 tl ye kurtulun
Sinema sanatına yaptığı katkılarla ülkemizde bulunan genç yönetmen ve kısa filmcilerin ilgi odağı olan yarışma, bu yıl beşincisi ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yarışmada Kurmaca, Belgesel ve Animasyon kategorileri bulunuyor.

Fatih Üniversitesi tarafından düzenlenen, Kültür Bakanlığı ve Kültür AŞ'nin desteklediği Kristal Klaket'e herkes katılabiliyor. Hikâyelerini beyazperdeye taşımak isteyenlere açık olan yarışma; oyuncu, senarist ve yönetmenleri bir araya getiriyor. Aday filmler arasında en başarılı "kısa film"leri çekerek mutlu sona ulaşan film yönetmenleri hem para ödüllerinin hem de Amerika'nın en prestijli sinema okulunda sinema eğitiminin sahibi olacak.

Birincilere Amerika'da sinema eğitimi

Ülke çapında gelecek vadeden kısa film yönetmenlerinin ve değerli sinemacıların buluşma platformu haline gelen yarışmanın ödülleri ise oldukça büyük. Kristal Klaket'in kategori birincileri dünyanın en saygın film akademilerinden biri olan New York Film Akademisi'nde toplam 8 haftalık sinema eğitimi almaya hak kazanacak.

Kurmaca dalı: Birinciye NYFA'da 8 Haftalık Sinema Eğitimi + 5.000 TL, İkinciye 4.000 TL, Üçüncüye 3.000 TL, İki Filme Jüri Özel Ödülü ve 1.000 TL

Belgesel dalı: Birinciye NYFA'da 8 Haftalık Sinema Eğitimi + 5.000 TL, İkinciye 3.500 TL, Üçüncüye 2.500 TL

Animasyon dalı: Birinciye NYFA'da 4 Haftalık Sinema Eğitimi + 5.000 TL, İkinciye 3.000 TL, Üçüncüye 2.000 TL

Başvuru 20 Ocak'ta sona eriyor

Finalistlerin 15 Şubat 2012 Çarşamba günü açıklanacağı Kısa Film Yarışmasının ödül töreni ise 20 Mart 2012 Salı günü yapılacak. Başvuru formu ve detaylı bilgilere yarışmanın resmi sitesi www.kristalklaket.com adresinden ulaşılabilir.

samanyoluhaber.com
                                                                                                                                          Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın