20 Kasım 2013 Çarşamba

Herkes Film Çekebilir

“Uluslararası Boğaziçi Film Festivali” devam ediyor...

“Herkes Film Çekebilir” sloganıyla 14 Kasım’da başlayan  “Uluslararası Boğaziçi Film Festivali” 30 Kasım’a dek sürecek.

Etik, Estetik ve Teknik bütünlüğe sahip filmlerin kabul edildiği festivalde 60 kısa film yarışıyor. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bu sene ödüllerini kısa filmcilere dağıtacak.

Festivalin 50 bin lira değerindeki büyük ödülü, 30 Kasım 2009’da aramızdan ayrılan Türk sinemasının en özgün karakteri Ahmet Uluçay’a adanıyor. Ahmet Uluçay Büyük  Jüri Ödülü; Demet Akbağ’ın başkanı olduğu Osman Sınav, Ömer  Vargı,  Peggy Rajski ve Mohydeen Izzat Quandour ‘den oluşan bir jüri tarafından belirleniyor. Bunun dışında kısa film jürisinde  Yiğit Şardan, Yüksel Aksu, Hasan Özgen, Uğur İçbak,  Ahmet  Mümtaz Taylan, İsmail Güneş, İhsan Kabil, Burçak Evren,  Ezel Akay,  Ayhan Ergürsel, Murat Aslan, Murat Şenürkmez, Ferat Bilgin ve Kamil Koç yer alıyor.

Ahmet Uluçay’a Özel Anma

30 Kasım 2009 Ahmet Uluçay’ın ölüm yıldönümü.  Uluçay’ı ölüm yıldönümünde Kütahya Tavşanlı’da mezarı başında andıktan sonra muhteşem filmi Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ı izleyicilerle buluşturulacak.

Film gösterimlerinin dışında ; 25 Kasım-30 Kasım tarihleri aralığında  Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde Kısa Film ve Belgesel üzerine söyleşiler, 26 Kasım 2013’de Atlas Sineması’nda Kamil Koç , Tesiyap fonunu ve gelecek yıllar için projelerin nasıl belirlenmesi ve sunulması gerektiğini anlatacak bir oturum düzenleyecek. 20 Kasım-29 Kasım aralığında İstanbul Ticaret Üniversite’sinde atölyeler , 18-22 Kasım tarihleri aralığında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Sinema ve Eleştiri üzerine Sinema Senpozyumu gerçekleşecektir. Festival kapsamında İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Rıdvan Şentürk’ün “ Post Modern Kaos ve Sinema”  adlı kitabı Tesiyap adına yapılan yeni bir baskıyla sinema severlerle buluşturuluyor.

kaynak: haberturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın