8 Ekim 2013 Salı

Faradi'nin oyuncuları Antalya'da

OSCAR ödüllü İranlı yönetmen Asghar Faradi'nin vazgeçmediği oyuncular Leila Hatami ve Ali Mosaffa çifti, Altın Portakal Film Festivali'nin uluslararası jüri toplantısında da birlikteydi. Leila Hatami üyesi olduğu jürinin basın toplantısında konuşurken, eşi Mosaffa iki çocuğuyla birlikte onu dinledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yönetmen Yeşim Ustaoğlu başkanlığında, yönetmen Gyorgy Palfi, yapımcı Zeynep Santıroğlu Sutherland, oyuncu Leila Hatami, yapımcı Titus Kreyenberg'den oluşan uluslararası jürisi, basın toplantısı düzenledi.

Su Hotel'de gerçekleşen basın toplantısında, Altın Portakal Film Festivali'nin onur konuğu Asghar Farhadi'nin Oscar ödüllü filmi 'Bir Ayrılık'ın oyuncularından Leila Hatami, filmleri izlerken kendi beğenisi dışındakileri de takdir edebileceğini söyledi. Hatami, "Onların başarılarını da görebilirim. Bazen bir, iki, üç film birlikte iyi olarak görebiliyorum. O zaman başvuracağınız tek kıstas sizin kişisel beğeniniz oluyor" dedi.

Leila Hatami basın toplantısına, Faradi'nin Cannes Film Festivali'nden jüri özel ödülü kazanan 'Geçmiş' filminin oyuncusu ve eşi Ali Mosaffa'yla birlikte geldi. Leila Hatami, basın toplantısında konuşurken, eşi Mosaffa, çocukları 6 yaşındaki Mani ve 5 yaşındaki Asalle ile birlikte onu dinledi.

KİM NE DEDİ?

Jüri Başkanı Yeşim Ustaoğlu, festivalin 50'nci yılında olmasının önemli bir serüven olduğunu belirterek, iyi bir seçkiyle karşılaştığını dile getirdi. Ustaoğlu, "Bazı filmleri daha önce görmüştüm. Hoş bir tartışma olacak" dedi. Yapımcı Kreyenberg, 5 yıldır Türkiye'de Türk yapımcılarla çalıştığını belirterek, Antalya'da bulunmanın ve festivalin jüri üyesi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kreyenberg, İstanbul'da yeni bir film çekimine başladıklarının kaydetti. Gyorgy Palti, jüri olarak en iyi sonuçlara ulaşmak için ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyacaklarını belirterek, "Burada bulunmak benim için büyük bir şans. Şu an işin yarısındayız. 4 film gördük, 6 daha göreceğiz. Eminim en iyi sonuçlara ulaşacağız" diye konuştu.

Yapımcı Zeynep Santıroğlu Sutherland, Altın Portakal'da yer almanın onur verici olduğunu kaydetti. İşin mutfağında olanların jüri koltuğunda bulunmasının ayrı bir zevk olduğunu söyleyen Sutherland, "Film seyretmek işimizin ve hayatının bir parçası. Filmleri değerlendirirken hikayenin dışında, işteki emeğin farkında birisi olarak dekora, kostüme, ışığa bu tarz detaylara, filmi film yapan olgulara da önem veriyorum. Bu doğrultuda juriyle fikrilerimi paylaşacağım" diye konuştu.


Kaynak: stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın