25 Eylül 2013 Çarşamba

Sinema tutkunları dikkat!

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Tufan Dağıstanlı, Altın Portakal Film Festivali'nin ödül heykelciği "Venüs"ten yola çıkılarak tasarlanan çeşitli hediyelik eşyaların, ileriki günlerde kurulacak butik zincirinde satışa sunulacağını bildirdi

AKSAV'ın yeni başkanı Dağıstanlı ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Parkı içindeki kır kahvesinde gazetecilerle buluştu. Dağıstanlı, yaptığı konuşmada, festivali başarılı şekilde 50'nci yılına ulaştırmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Antalya halkını festivalin 50'nci yıl coşkusuna dahil etmeyi istediklerini antalan Dağıstanlı, bu amaçla Altın Portakal ödül heykelciği "Venüs"ün hediyeliğini ürettiklerini ifade etti. "Venüs" heykelciğinin 50 yıldır festivali temsil ettiğini hatırlatan Dağıstanlı, "Bu heykelciğin Antalya'nın simgesi olması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Yurt dışında bu tip hediyelik eşyaların çeşitli örneklerinin görülebileceğini ifade eden Dağıstanlı, heykelciğin yanı sıra 6 santimlik bir de anahtarlığın üretildiğine dikkati çekti.

Dağıstanlı, hediyelik eşyalardan ne kadar ekonomik getiri sağlanacağının sorulması üzerine, şöyle konuştu: "Ekonomik açıdan bir beklentimiz olmakla bunu Antalya'nın simgesi haline getirmeyi hedefliyoruz. Venüs heykelciği anahtarlıkla takım olarak olursa 60 lira gibi bir fiyata vereceğiz. Tek almak isteyene 50 lira civarında bir fiyat koyacağız. Bunun bize bir maliyeti var. Bundan gelecek ekonomik katkıyla da festivale katkı yapmış olacağız. Hedefimiz bunun serisini çoğaltmak, heykel, anahtarlık, magnetler, tişört, şapkalarla çeşitlendirmek. Festival heykelinden çıkışla bunun tasarımcılar tarafından ne gibi bir hediyelik eşya serisi haline getirilebilir, bunun da çalışmasını yapacağız. Önümüzdeki günlerde Venüs veya Altın Portakal butiği gibi bir butik zinciri yapmaya çalışacağız." Dağıstanlı, Altın Portakal ürünlerinin önce büyük alışveriş merkezlerinde kurulan stantlarda satılacağını, aynı zamanda festival tanıtımının yapılacağı noktalarda da satış planladıklarını anlattı. Firmaların istedikleri ürünü satın alabileceklerini vurgulayan Dağıstanlı, yurt dışına tanıtım noktasında turistik tesislerdeki satışı önemsediklerini kaydetti.

kaynak: yenialanya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın