17 Aralık 2012 Pazartesi

Hayranı olduğu film için müze kurdu


Mad Max serisi hayranı İngiliz asıllı Bennett, Avustralya'da müze açtı

İzlediği filmin etkisinde kalarak, İngiltere'den Avustralya'ya gelen İngiliz asıllı Adrian Bennett, hayranı olduğu Mad Max filmleri için, Mad Max2 filminin çekildiği Mundi Mundi Lookout bölgesinin bağlı olduğu Silverton kasabasında müze açtı.

1979-1981 yıllarında Avustralya'da çekilen ve dünyada çok sayıda izleyici kitlesine ulaşan Mad Max ve Mad Max2 filmlerinin platolarını görmek için Avustralya'ya turistik bir gezi yapan Bennett, 6 yıl önce bölgeye yerleşme kararı aldı.

Bennett, müze kurma fikrinin bölgeye yaptığı ziyaret sırasında ortaya çıktığını belirterek, film ile ilgili bölgede yapılmış herhangi bir çalışmanın olmamasının kendisinde müze kurma fikrini verdiğini ifade etti.

"Hayatımda gördüğüm en büyük film" dediği Mad Max serisinin, kendisini Avustralya'ya getirdiğini aktaran Bennett, kurduğu müze sayesinde bölgeye gelen çok sayıda turistin film ve bölge hakkında bilgi edinebileceklerini söyledi.

Mad Max2 adını verdiği müzeyi 2 yıl önce kurarken bölge halkının kedisine yoğun şekilde destek olduğunu anlatan Bennett, müzede sergilenen filmde kullanılan orijinal arabaların ve aletlerin büyük bir kısmının kendisinin olduğunu, diğerlerinin ise bölgede yaşayan insanlara ait olduğunu ifade etti.

Mad Max2 müzesinde filmde kullanılan araçların yanı sıra, film setinden fotoğraflar, oyuncuların maketleri, kostümler ve aksesuarlar sergileniyor. 1979 yılında Avustralya'nın Geelong bölgesinde çekilen ve ünlü sinema oyuncusu Mel Gibson'un dünyaca üne kavuşmasının yolunu açan ilk Mad Max filminde kullandığı Max 079 plakalı araç ise Silverton kasabası girişinde açık alanda sergileniyor.

kaynak: haberturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın