23 Kasım 2012 Cuma

13. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali başladı


26 Kasım'a kadar sürecek festivalde 42 ülkeden 175 film, izleyicisiyle buluşacak. Bu yıl festival izleyicileri Oscar, Bafta, Cannes, Berlin ve diğer önemli festivallerde ödül kazanmış filmlerin yanı sıra, ilk kez gösterime giren filmleri de izleme şansı bulacak

KAHRAMAN DURAK(HABER MERKEZİ)

2000 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, 13. kez perdelerini açtı. Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun önemli katkıları, Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü ve İKSEV ile işbirliği içinde İzmirli sinema severlerle Fransız Kültür Merkezinde düzenlenen törenin ardından filmlerle buluştu. Türkiye'nin en önemli kısa film festivallerinden biri olan organizasyona bu yıl 71 ülkeden 2 bin film başvururken, 42 ülkeden 175 film festivalde yer alıyor. Her yıl uluslararası ve ulusal kategorilerde kısa filmlere 'Altın Kedi' Ödülleri veren festival, yurtdışı ve Türkiye'den sinema dünyasında önemli ve isim yapmış kişileri jürisine davet ederek kısa filmin gelişimi açısından rekabete dayalı ortam oluşturmayı başardı. 26 Kasım tarihine kadar sürecek olan festivalde film gösterimleri paneller, söyleşiler ve sergiler gerçekleştirilecek.

ALTIN KEDİ ÖDÜLÜ 
Bu yıl festival izleyicileri Oscar, Bafta, Cannes, Berlin ve diğer önemli festivallerde ödül kazanmış filmlerin yanı sıra, ilk kez gösterime giren filmlerle de buluşacak. Festivalde ayrıca Cannes 2011 Film Festivaline katılan 'Quinzaine' ve 'Cinefondation' katılan filmlerden oluşan bölüm dikkat çekiyor. Avrupa Film Akademisi ile işbirliği çerçevesinde 2012 yılında Avrupa Film Akademisi ödülü için yarışan bir çok film de programda bulunuyor. Festivalin ulusal kategorisinde 10, uluslararası kategorisinde ise 12 film Altın Kedi ödülü için yarışacak.

KIESLOWSKI FİLMLERİ 
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, programında en büyük sinema ustalarının eserlerine de yer verilirken, bu yıl Krzysztof Kieslowski'nin 1969-1980 yılları arasında yapmış olduğu belgesel kısa filmler de izleyicilerle buluşacak.

Jüri üyeleri:
Philippe Jalladeau (3 Kıta Film Festivali'nin kurucusu, senarist- jüri başkanı), Ümit Ünal(yönetmen), Serra Yılmaz (oyuncu), Alin Taşçıyan (sinema yazarı), Alice Kharoubi (Cannes film festivali short film corner müdürü)
SİYAD jüri üyeleri: Banu Bozdemir (sinema yazarı), Serdar Kökçeoğlu (sinema yazarı), Müge Turan (sinema yazarı)

kaynak: yeniasir.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın