1 Mart 2012 Perşembe

Kar Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu


8. Uluslararası Kar Film Festivali başladı. Onur konuğu olarak Sinema sanatçısı Hüseyin Avni Danyal’ın da katıldığı festivalde beş dalda ödüle layık çalışmalar belirlendi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 8'incisi düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali’nin açılışı yapıldı. Festivalde filmler animasyon, reklam, belgesel, deneysel ve kurgusal olmak üzere beş dalda yarışırken, Texsas Üniversitesi'nden John Bryt deneysel dalda üçüncülüğü elde etti.

Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum denilince akla kar ve kış geldiğini söyledi. Karın berraklık, temizlik, saflık ifade ettiğinin altını çizen Rektör Koçak, "Erzurum’un 2011 Kış Oyunları sonrası kış spor merkezi olarak tanınmaya başladı. Burada Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi var. Üniversitemiz ulusal ve uluslar arası arenada söz sahibi. Başarılarda ilk sıralardayız." dedi.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı ise 8.si düzenlenen Kar Film Festivali’nin Türkiye’nin ilk tek online film festivali olduğunu söyledi. Festivale bu sene geçtiğimiz yıllara oranla katılımın çok daha fazla olduğunu ifade eden Dekan Barlı, "Festivale 120 civarında film katıldı. Dereceye girenler bağımsız jüriler tarafından seçildi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak festivalde bir birincilik, bir ikincilik, bir de üçüncülük aldık." diye konuştu.

Gençleri motive etmek, yeni ürünler üretmek, kültürü canlı tutmayı amaçladıklarına vurgu yapan Barlı, "Bu yıl ilk defa 8 üniversite ile ortaklaşa film yolu çalışması biçiminde ortak workshop sürecine girdik. İstanbul Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile ortak çekimler yaptık." ifadelerini kullandı.


Festivalde derece elde eden yapımlar ise şunlar:

Animasyon: 
1. Kız Çocuğu (Hakan Berber)
2. Başka Dünya Yok (Hüseyin Aydın)
3. Üçgen (Zeynep Özge Kalyoncu)

Reklam: 
1. Korsan (Veysel Cihan Hızar)
2. Call of Duty (Erdi Erden)
3. Tat Ketçap (Uğur Aşçı)

Belgesel:
1. Yalnızlığı İki Yüzü (Serhat Çatak)
2. Çöp (Burak Türten)
3. ‘Ninda’ Anadolu’nun Ekmeği (Murat Aytaş)

Deneysel:
1. Tabut (Hüseyin Özdemir)
2. Postal (Kerim Letifoğlu)
3. Weapons of Mass Marketing (John Bryt)

Kurgusal: 
1. Ademin Kuyusu (Veysel Cihan Hızar)
2. Ali Ata Bak (Orhan İnce)
3.

Cihan Haber Ajansı
kaynak: mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın