1 Kasım 2011 Salı

SİNEMA DÜNYASININ ÜNLÜLERİ DERS VERDİ


  Erzurum’da bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Dadaş film Festivali kapsamında geçtiğimiz yıl başlatılan sinema okulu bu yıl da yapıldı.

  Yönetmenlerin, sinema yazarlarının, televizyon programcılarının ders verdiği sinema okulunun bu yıl ki isimleri kısa filmin Türkiye’de ki ismi olarak bilinen Hilmi Etikan, Sinema Yazarı Burçak Evren, Belgesel yapımcısı Mehmet Eryılmaz ve Yönetmen Reis Çelik oldu.

  Türkiye’de kısa Filmin tarihi ile tarihi ile ilgili konuşan Hilmi Etikan, “Kısa film üzerinden hayatınızı geçindiremezsiniz. Ancak her üniversite öğrencisinin daha doğrusu bu işle ilgilenen ve film çekmek isteyen herkesin önce kısa film çekmesi gerekmektedir. Çünkü kısa film sizin uzun metrajlı film çekmeye hazır hale getiren bir okul gibidir.” diye konuştu.

Daha sonra Belgesel film üzerine konuşan Mehmet Eryılmaz, Türkiye’de belgesel filmin gün geçtikçe daha iyi geliştiğini belirterek, her şeyin belgesel konusu olabileceğine dikkat çekti. Ardından “Hoşça kal Yarın” ve “Işıklar sönemesin” filmlerinin yönetmeni Reis Çelik, sinemaya dair bildiklerini “İnadına Film Çekmek” başlığı altında öğrencilerle paylaştı. Türkiye’de sinema konusunda usta- çırak ilişkisinin olmadığını belirten Yönetmen Çelik, sinema konusunda el ele vererek daha iyi şeyler yapılabileceğine vurgu yaptı.

Son olarak bir çok festivale imza atan ve sinema ile ilgili bir çok kitap yazan sinema yazarı Burçak Evren, Türkiye’de sinema tarihini Atatürk Üniversitesinin sinemaya meraklı öğrencilerine....

                                                                                                                                           Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın